Wecyclen: lampen en apparaten verkopen, weggeven, repareren of inleveren voor recycling zodat het nieuwe grondstoffen worden.

Laat je oude apparaten en lampen wat opleveren!

Geef ze een tweede leven via de Vrijmarkt. Niet verkocht? Lever ze in bij de milieustraat voor recycling dan worden het grondstoffen!

Zoek een goede
verkoopspot

en strijk dikke winst op. Jouw apparaten moeten goed zichtbaar zijn! Dus zet je wekker en sta vroeg op, een goede verkoopplek is het halve werk. Zorg dat je kraampje of kleedje op een centrale locatie staat waar veel mensen langskomen. Check vooraf de regels, wellicht kun je vooraf een plekje claimen. Dit kan per gemeente en zelfs stadsdeel verschillen.

Zorg voor een
opvallende presentatie

en prent jouw koopwaar in ieders geheugen. Zet je jouw apparaten en lampen op een opvallende plek met wat extra producten zoals een LP bij je oude platenspeler. Zitten er batterijen in? Toon dan aan dat ze nog werken met een leuke productdemonstratie. Trakteer bezoekers ondertussen op een kleine snack zodat ze blijven hangen en dus eerder geneigd zijn om over te gaan tot een aankoop.

Hanteer duidelijke en lage prijzen

en verkopen wordt een eitje. Beter uitverkocht dan rijk, toch? Je wilt natuurlijk geen oude apparaten en lampen overhouden. Dus houd het leuk voor iedereen en bied lage, redelijke prijzen aan. Vergeet niet om zelf ook een rondje over de makrt te lopen. Zo kan je je eigen prijzen ook goed aanpassen op de rest van de vrijmarkt.

Geef gratis weg

en wees het stralende middelpunt. Als het einde van de vrijmarkt bijna in zicht is en je nog niet alles hebt verkocht, dan is het weggeven van jouw apparaten en lampen het overwegen waard. Door het weg te geven bezorg je een ander vast een onvergetelijke dag en ben jij er vanaf! Weggeven is ook een vorm van wecyclen! Doneer jouw apparaten en lampen bijvoorbeeld aan de lokale kringloop.

Lever in bij de milieustraat van jouw gemeente

zo kunnen deze gebruikt worden voor nieuwe grondstoffen en kunnen er weer nieuwe producten van gemaakt worden.

Lever apparaten en lampen altijd schoon in: haal de lampen uit de armatuur en de batterijen uit de apparaten (als dit kan) en lever ze apart in.

Een hele fijne Koningsdag en veel succes met wecyclen op de vrijmarkt! Mocht je einde dag toch nog apparaten en lampen overhouden, lever deze dan in bij de milieustraat van jouw gemeente of doneer ze aan de lokale kringloop.